© JAA

Minister Schauvliege bemest Dodoenstuin met 15.000 euro

Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) kent een toelage van 15.000 euro toe voor de Dodoenstuin. Hiermee kunnen de gemeente en het vrijwillige beheerteam de op een 16de-eeuwse kruidentuin geïnspireerde moestuin in het Schildehof verder renoveren.

jaa

De subsidie past in de ambitie van de minister van Omgeving, Natuur en Landbouw om het aanleggen van nieuwe volkstuinen en het moderniseren van bestaande volkstuinparken ondersteunen. "Volkstuinen zorgen voor een verhoging van de sociale cohesie en vormen een ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en culturen”, aldus Schauvliege.

In Schilde wil het gemeentebestuur de bestaande kruiden- en moestuin Dodoens in het natuurpark Schildehof moderniseren. De L-vormige tuin is momenteel 60 meter lang en 69 meter breed en kent een totale oppervlakte van 3422 m². De Dodoenstuin, aangelegd in de jaren ’70 van de vorige eeuw, is een unieke tuin omdat er een kruidencollectie wordt gekweekt zoals de Mechelse kruidendeskundige Rembert Dodoens (1517-1585) die in 1554 beschreef in zijn fameus 'Cruydeboeck'. Het is een historische reconstructie van een geneeskruidentuin uit de zestiende eeuw.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners