© JAA

Appel & Ei viert eerste verjaardag

Vrijwilligers en sympathisanten van Appel & Ei vierden in de voormalige pastorij van Sint-Jozef Bloemendaal de eerste verjaardag van de sociale kruidenier. “Met onze zestig vaste klanten komen we duidelijk tegemoet aan een reële behoefte, maar onze randactiviteiten zijn met de tijd even belangrijk geworden”, aldus voorzitter Vera Smets.

jaa

De taart die op het verjaardagspartijtje werd aangesneden, was mooi afgewerkt met het logo van Appel & Ei. Een geschenk van Carine Matheussen, één van die vele mensen die de organisatie een warm hart toedragen. Dan doen ook bekende Schotenaren Guillaume Van der Stighelen, die destijds de naam bedacht, Tante Kaat, Jean Bosco Safari, Luc Caals, Tine Reymer en andere artiesten, die in februari ook een druk bijgewoonde benefietshow op poten zetten voor de sociale kruidenier.

“De balans ziet er na één jaar werking zeer goed uit”, aldus Vera Smets, die als financieel experte de jongste tijd geregeld te gast is bij Bart Schols in ‘De Afspraak’. “Al bedoel ik hier niet de economische balans van Appel & Ei want we draaien – bewust – constant met verlies en zijn afhankelijk van giften en sponsors. Maar op menselijk vlak hebben we onze doelen wel meer dan bereikt.”

30% goedkoper

“We laten hier mensen, die het financieel moeilijk hebben, basisproducten kopen die tot 30% goedkoper geprijsd zijn dan in de gewone winkel”, legt Vera Smets, die onlangs het voorzitterschap overnam van pionier Sonja Van Kuyk, het concept uit.

Sociale Kruidenier Appel & Ei, Paalstraat 287 in Schoten. Open elke maandag van 10 tot 13 uur en woensdag van 13 tot 16 uur. Info en giften via mobiel nummer 0468 26 52 75 of info@appelenei-schoten.be

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners