Annuntia-Instituut zet gesuikerde frisdranken buiten

Maxime Budts en Sandra Gonzalez Guzman, beiden van 6 Secretariaat-Talen, zijn enkele van de gelegenheidsmodellen die de gezonde drinkgewoonten promoten op posters in de school. Foto: JAA

Annuntia-Instituut zet gesuikerde frisdranken buiten

Print
Wijnegem - Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil dat zo veel mogelijk middelbare scholen gesuikerde frisdranken uit hun automaten halen. Het grote Annuntia-Instituut in Wijnegem laat haar populaire cola-automaten binnenkort al ophalen.

 “Het idee komt van onze gemengde werkgroepen Gezonde Voeding en Milieuzorg Op School, waarin zowel leerlingen als leerkrachten actief zijn”, vertelt pedagogisch directeur Magda Belmans. Die benadrukt dat het om een proefproject gaat, dat wellicht na afloop van dit schooljaar zal geëvalueerd worden.

Hervulbare fles

Maar ze menen het wel in Annuntia. De automaten zijn na de herfstvakantie alvast buiten gebruik gesteld en in de refter zijn ook geen suikerde dranken meer te koop. Er hangen leuke affiches uit in de schoolgebouwen die het gebruik van de speciaal voor Annuntia ontworpen hervulbare flessen met vrolijk logo aanprijzen en de leerlingen sensibiliseren over het immense suikergehalte in bv. cola. Olivia Berlo van 4 Handel-Talen en Maxime Budts en Sandra Gonzalez Guzman, beiden van 6 Secretariaat-Talen, zijn enkele van de gelegenheidsmodellen die de gezonde voedingsgewoonten promoten.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio