“Mooi, groen, maar te hoog en wat met verkeer?”

Foto: JAA

Reacties op maquette woonwijk Aan De Vaart lopen uiteen

“Mooi, groen, maar te hoog en wat met verkeer?”

Print
Schoten - Mooi en qua architectuur nooit eerder gezien in Schoten. Maar ook: te hoge flats en vrees voor te veel verkeersdrukte. De maquette voor de nieuwe woonwijk Aan De Vaart lokte gemengde reacties uit.

“Knap ontwerp”, vindt Johan Saveniers, die een appartement heeft net naast de nieuwe woonwijk. “De architectuur is mooi en ook de geplande mix van jonge gezinnen en senioren is een goede zaak. Maar ik vind de centraal gelegen flatgebouwen te hoog. Dat kan alleen in de stad vind ik. Drie verdiepingen vind ik beter passen bij het dorpse karakter van Schoten. Ik denk dat het aantal woningen naar beneden moet.”

Dat vindt ook Johan Pittoors uit de Fluitbergstraat. “Ik voorzie een chaotische verkeersafwikkeling. Onze straat, maar ook de Zaatstraat en het kruispunt met de Th. Van Cauwenberghslei gaan de toevloed aan auto’s niet aankunnen. Het openbaar vervoer komt hier immers niet of veel te weinig. Men voorziet 80 woningen per hectare. Dat is te veel. “

Gewezen Europees Parlementslid Paul Staes, vandaag voorzitter van de milieuraad in Schoten, vindt het positief dat projectontwikkelaar Mevacom niet zomaar wat lelijke blokken neerzet, maar moeite doet om voor een mooi geheel te zorgen. “Ook het weren van de auto’s is een goede zaak. Alleen stelt men het toch wat al te rooskleurig voor op die infoplaten hier”, vreest Staes. “Het lijkt wel of de mensen in een park gaan wonen. Er wordt hier een loopje genomen met de werkelijkheid. Die virtuele beelden zouden eens winterse taferelen moeten tonen. Het is jammer dat Aan De Vaart ook niet gekoppeld werd aan dat andere ruimtelijk project aan de overkant van het kanaal: Havenplein. We gaan dit ontwerp met de milieuraad alleszins kritisch blijven volgen.”

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio