Twee nieuwe scholen ipv eeuwenoude gebouwen en containerklassen

Eindelijk spade in de grond bij Heilig Hart

Print

Jef Verheyen, directeur secundair, en leerlingenbegeleider Hilde Verrijkt, met enkele bouwvakkers van Antwerpse Bouwvakkers op de site waar straks de twee nieuwe scholen verrijzen, naast de lagere school die blijft staan. Foto: JAA

Schilde - Na decennia van plannen maken, fondsen verzamelen en vooral lang wachten, gaat maandag eindelijk de spade in de grond aan de Oudaen. In de groene zone achter de lagere school en de containerklasjes verrijzen tegen de zomer van 2017 een nieuwe middelbare en een nieuwe kleuterschool.

Het Heilig Hart van Maria-instituut en de daarmee verbonden vrije basisschool behoren tot de oudste scholen van de regio. Sommige gebouwen aan het smalle straatje Oudaen zijn meer dan 100 jaar oud en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Hetzelfde geldt zeker ook voor de containerklassen van de kleuters, in gebruik sinds 1994. Jef Verheyen: “Dankzij deelname aan Scholen van Morgen, een project van publiekprivate samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en PNB Paribas Fortis en AG Real Estate anderzijds, kunnen we onze droom eindelijk realiseren. Er wordt hier toch voor 12,5 miljoen euro geïnvesteerd. Een kwart van dat bedrag financieren we zelf.”

Markant Architecten stond in voor de plannen. “Voor Markant Architecten werkte o.m. Joris Bourgeois, oud-leerling van het Heilig Hart van Maria-instituut, aan dit ontwerp. Het is fijn dat een oud-leerling ontwerpt voor toekomstige leerlingen’, aldus Jef Verheyen en Pascale Van Haute, directrice van de basisschool.

Het ontwerp voorziet in nieuwe gebouwen met een totale oppervlakte van 5.000 m², prachtig gelegen in een groene omgeving van bossen, weiden en sportvelden. Er wordt geïnvesteerd voor elke studierichting.

De kleuters van Heilig Hart zullen na twintig jaar straks eindelijk hun containerklassen kunnen verlaten om hun intrek te nemen in een eigentijds schooltje van 500 m². “Midden in het groen krijgen ze een unieke, kwalitatieve speel- en leerruimte, inclusief klastuintjes, een fietsparcours, groene speelplaats en centrale ontmoetingsruimte”, toont directrice Pascale Van Haute de mooie plannen.

De grote Heilig Hart-gemeenschap hoopt dat ze de nieuwe schoolgebouwen in september 2017 in gebruik kan nemen. 

Lees zaterdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Noord

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio