Sporthal Vordensteyn topfit op veertigste verjaardag

Burgemeester Maarten De Veuster, sportschepen Luc Van Gastel en sportfunctionaris Johan Vijgen samen met de welpen van Handbalclub Schoten in de grondig vernieuwde gemeentelijke sporthal Vordensteyn. Foto: JAA

Sporthal Vordensteyn topfit op veertigste verjaardag

Print
Schoten - In sporttermen heeft de gemeentelijke sporthal Vordensteyn met haar veertig jaar stilaan de veteranenleeftijd bereikt. Maar dankzij een grondige renovatie is ze weer in staat tot topprestaties.

Sporthal Vordensteyn werd in gebruik genomen op 21 december 1974. Het is de thuishaven van zo’n 35 sportclubs. Een grondige renovatie drong zich op. Sportschepen Luc Van Gastel (CD&V): “Toen het beheer van de Schotense sporthallen Vordensteyn en De Zeurt overgedragen werd naar het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), hebben we meteen een meerjarenplanning opgesteld voor de renovatie van Vordensteyn. Gespreid over zeven jaar werd voor meer dan 1,5 miljoen euro geïnvesteerd. Vordensteyn zal ook de komende veertig jaar nog honderden sporters kunnen ontvangen.”

Luc Van Gastel en sportfunctionarissen Johan Vijgen namen gisteren de raad van bestuur van het AGB gisteren op sleeptouw langs alle “Heel wat daarvan zijn  zichtbaar voor het publiek, maar wel belangrijk”, aldus Vijgen. “Ik denk aan de volledige vervanging van het dak, het plaatsen van zonnepanelen, de plaatsing van een regenwaterrecuperatieput en de renovatie van de luchtbehandelingsinstallatie”.

Lees het voleldige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio