Openingsreceptie hoorcentrum Klima op 50 m hoogte

Print

Enkele gasten klinken hoog boven Schoten aan de zwevende eettafel die Bernadette Klima liet optrekken op de Markt van Schoten. Foto: JAA

Schoten - De immense kraan die Hoorcentrum Klima zondag op het voor de gelegenheid autovrije marktplein neerzette had een week eerder niet misstaan op de kermis. 176 mensen genoten van een ontbijt, lunch of avondmaal op 50 m hoogte.

Met de stunt  wilde Bernadette Klima (38), zaakvoerster van het Amplifon-filiaal, de aandacht trekken op de verhuizing van haar hoorcentrum van de Zamenhoflaan naar het midden van de Paalstraat, middenin het commerciële hart van Schoten. Een nieuwe mijlpaal is dat voor het bedrijf van de dochter van de bekende Tsjechische tandarts Pavel Klima. Die werd bij een bezoek aan het volksdansfestival destijds verliefd op Ingrid Moens, trouwde met haar en bleef in Schoten wonen.

 

“Op 1 juli 2003 opende ik m’n eerste hoorcentrum”, vertelt Bernadette. “Ik koos voor een locatie naast de tandartspraktijk van mijn ouders in de Zamenhoflaan. We plaatsten een deur tussen de wachtzaal en het aanpalende appartement, dat we verbouwden tot een hoorcentrum. Zowel de klanten voor de tandarts als die van het hoorcentrum deelden dezelfde wachtzaal. De nieuwe vestiging  in de Paalstraat biedt veel meer mogelijkheden tot onderzoek.”

Intussen kan Bernadette Klima rekenen op twaalf medewerkers, waaronder zes collega-audiologen, specialisten die mensen met allerhande hoorproblemen gericht voorthelpen. Ze heeft intussen ook vestigingen in Schilde, Malle en Merksem. “Enkel in Schoten tellen we al duizend cliënten. We zoeken samen naar een oplossing op maat, wat niet altijd even eenvoudig blijkt.  Veel mensen ervaren de aankoop van een hoorapparaat nog steeds als een moeilijke stap. Het is een groot voordeel dat we deel uitmaken van de Italiaanse Amplifongroep, met 65 jaar ervaring en wereldwijd liefst 8.400 vestigingen.”

Goed kunnen horen was bij de spectaculaire openingsreceptie zondag minder van belang. Klanten, prijswinnaars en genodigden, die plaatsnamen aan de zwevende eettafel, moesten vooral hun ogen de kost geven toen ze, goed vastgesnoerd, zachtjes naar omhoog getrokken werden. Boven werden ze een uur lang verwend door Frank Avet, chef-kok van Gasthof Vijverhof, die afhankelijk van het tijdstip een ontbijt, Italiaanse lunch of pannenkoeken serveerde.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio