© JAA

Vera Smets volgt Sonja van Kuyk op als voorzitter sociale kruidenier

Appel & Ei start met huiswerkbegeleiding

Appel & Ei start vanaf 1 oktober met huiswerkbegeleiding voor kwetsbare gezinnen. Tegelijk trekt pionier Sonja van Kuyk de deur van ‘haar’ sociale kruidenier definitief achter zich dicht. Ze geeft de leiding in alle vriendschap door aan Vera Smets.

jaa

Op 7 december 2014 opende Appel & Ei de deuren in de voormalige pastorij van de Sint-Jozef-parochie in Bloemendaal. Het opzet: voor een heel specifiek publiek - Schotenaren die de eindjes heel moeilijk aan elkaar kunnen knopen - gezond voedsel en huishoudspullen aanbieden tegen lagere prijzen dan die van de gewone supermarkt. Voor verse groenten en fruit gaan de prijskortingen tot -30%. Zo’n veertig vrijwilligers spelen graag voor winkeljuffrouw en begeleiden de klanten, die een verplichte doorverwijzing van het OCMW moeten hebben.

Appel & Ei heeft altijd meer willen zijn dan een gewone winkel. Een kansencentrum komt wellicht het dichtst in de buurt bij de echte ambitie van de sociale kruidenier. Sonja van Kuyk: “Op 1 oktober start onze nieuwste vrijwilliger Annemie Vansweevelt met huiswerkbegeleiding op regelmatige basis.”

De nieuwe Appel & Ei-dienstverlening zal elke donderdag beschikbaar zijn, van 16.30 tot 18 uur. Annemie Vansweevelt: “Ik zal de jonge kinderen dan persoonlijk begeleiden bij hun huiswerk en bijstaan bij het oplossen van allerhande probleempjes. Bedoeling is dat ze er na een tijd voldoende motivatie uit puren om uit zichzelf goed te studeren. We vragen één euro per sessie. Anders wordt het misschien als te vrijblijvend ervaren. Een afspraak maken hoeft niet. Ouders kunnen gewoon langskomen met hun kinderen. Onze eerste huiswerkbegeleiding in Appel & Ei is voorzien op 1 oktober. Ook enkele leerlingen van de scholen Vita et Pax in Schoten en het GIB van Brasschaat komen helpen.”

Lees het volledig verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners