Omani op verkenning in Schotens recyclagepark

Print
Schoten - Hoog bezoek in containerpark De Breker gisteren. Tariq Ali Salim Al-Amri en Sjeik Mohammed Sulaiman Al-Harty, twee toplui van de overheidsinstelling Be’Ah, de OVAM van Oman, kwamen kijken naar hoe netjes de Schotenaren hun afval sorteren.

Tariq Ali Salim Al-Amri en Sjeik Mohammed Sulaiman Al-Harty kwamen niet speciaal voor het tot voorbeeld strekkende afvalbakkenpark over van de Arabische sultanaat. Ze zijn een week in Antwerpen om samen met duizend andere vertegenwoordigers van overheden, afvalverwerkingsbedrijven, milieuorganisaties en wetenschapsinstellingen deel te nemen aan het wereldcongres van de International Solid Waste Association (ISWA).

“Schoten is dankzij milieuambtenaar Dirk Vercammen al jaren pionier op het vlak van recyclage, natuurbeleid en duurzaamheid”, vertelt Dr. Walter J.R. Buydens, directeur bij het VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO). “Ik begeleid deze mensen uit Oman en we gaan straks ook langs De Kringwinkel, Indaver, Umicore en andere grote spelers in de recyclagesector. Als Schotenaar wilde ik ze het lokale recyclagepark, in de jaren negentig één van de allereerste in Vlaanderen, niet onthouden. Afvalverwerking in Oman staat nog op het niveau waar wij dertig jaar geleden stonden. Dit bezoek werkt vast inspirerend.”

De twee Omani keken zich de ogen uit. Burgemeester Maarten De Veuster en schepen voor Leefmilieu Erik Block leidden het duo trots rond en gaven zowel in het gemeentehuis als in het recyclagepark toelichting bij het lokale afvalbeleid.

Lees het volledig verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio