Uitbater brasserie Den Horst bereidt 410 maaltijden voor vluchtelingen

Horeca-ondernemer Said Djibet, zijn zussen en een deel van het team van Brasserie Den Horst, klaar om de vluchtelingen in Brussel van een lekkere maaltijd te gaan voorzien. Foto: JAA/SD

Uitbater brasserie Den Horst bereidt 410 maaltijden voor vluchtelingen

Print
Schoten - Said Djibet, uitbater van brasserie Den Horst, is gisteren 410 warme maaltijden gaan bereiden en uitdelen in het vluchtelingenkamp voor de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

“Ik heb er een hele drukke zomer opzitten”, vertelt Said Djibet, de horecaondernemer die in Antwerpen geboren werd en tegenwoordig in Brasschaat woont. Hij is naast uitbater van brasserie-restaurant Den Horst in Schoten ook zaakvoerder van traiteurszaak De Smaak. “We hebben deze zomer heel veel evenementen en feesten verzorgd in de Antwerpse regio. En ook Den Horst, dat ik sinds vier jaar uitbaat na eerder elf jaar het clubhuis van Rinkven Golfclub in Schilde te hebben gerund, draait uitstekend. Ik wilde om onze succesvolle zomer af te sluiten graag een goede daad stellen. De vele vluchtelingen, die in het tentenkamp in het Brusselse Maximiliaanpark in barre omstandigheden wachten op betere tijden, leken een voor de hand liggend goed doel om mijn geluk mee te delen.” 

Said kon zijn zussen, en enkele vrienden overtuigen om nog een laatste keer deze zomer een tandje bij te zetten. “In onze industriële keuken in Schoten hebben we gisteren in alle vroegte 410 maaltijden bereid. Ik weet dat de meeste vluchtelingen graag gebakken rijst en kip lusten. Daarom koos ik voor het gekruide Indiase gerecht chicken Tikka Masala. In speciaal daarvoor gemaakte thermoboxen hebben we alle maaltijden naar Brussel vervoerd. Ik had ook mijn mobiele ovens en bains marie mee om alles ter plaatse op te warmen en af te werken. Ondanks een kleine elektriciteitspanne, is dat allemaal prima verlopen.” 

Lees het volledig verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio