Keizer van frituren landt in Schilde

Luc De Keyser en Domien Meerschaut voor hun nieuwe zaak Papa Friet aan de Turnhoustebaan 88 in Schilde Foto: JAA

Keizer van frituren landt in Schilde

Print
Schilde - Luc De Keyser verkocht al acht goed draaiende frituren aan Chinezen, maar het gisteren geopende Papa Friet aan de Turnhoutsebaan wil hij langere tijd zelf blijven uitbaten.

Papa Friet ging gisteren van start met een straffe actie. Iedereen die de het pand niet ver van de witte kerk van Schilde op de openingsavond betrad, kreeg gratis friet geserveerd. De straffe marketingstunt duurt trouwens nog tot zondagavond. Luc De Keyser (47) uit Sint-Job-in’t-Goor weet wat hij doet want hij is niet bepaald aan zijn proefstuk toe.

“Dit is intussen de 14de frituur die ik opstart”, vertelt hij. “Alle vorige zaken kon ik met winst overlaten aan andere uitbaters, waaronder dus in acht gevallen aan Chinezen. Tot voor kort bakte ik nog frieten in Wuustwezel bij Manneke Friet aan de Bredabaan. Maar ook die frituur is nu in Chinese handen. Papa Friet, die ik open met mijn echtgenoot Domien Meerschaut (31) , zal anders zijn. Hier wil ik langer dan een jaar of een paar jaar achter de toog staan. Dit wordt een topadres. We gaan hier laten zien hoe een goed frituur moet worden aangepakt.”

Luc en Domien wijzen onder meer op de prima aardappelen van De Coster, geteeld in de vruchtbare grond van Wuustwezel.  Maar ook de huissnack mixed saté, met liefst tien soorten vlees op de spies, moet een hit worden. Duur is Papa Friet niet met 2 euro voor een kleintje en 2,30 euro voor een groot pak. En dit weekend moet je dus zelfs helemaal niks betalen. “De toeloop zal groot zijn, maar we kunnen er tegen. Ik heb 650 kg geschilde aardappelen achter de hand. Die mogen allemaal weg”, lacht Luc.

Papa Friet, Turnhoutsebaan 88in Schilde.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio