Sloophamer laat niets heel van Sint-Jozefkerk

Print

De Sint-Jozefkerk in Schoten Bloemendaal wordt gesloopt. Foto: JAA

Schoten - Met bruut geweld wordt dezer dagen komaf gemaakt met de Sint-Jozefkerk aan de Paalstraat.

Op 7 juli zal het precies twee jaar geleden zijn dat de allerlaatste eucharistieviering plaatsvond in het moderne kerkgebouw. Een mijlpaal. Sint-Jozef, gebouwd in 1974, was de eerste kerk in de geschiedenis van Schoten die de deuren noodgedwongen moest sluiten. Het aantal kerkgangers was al te fel gedaald.

Warenhuisketen Colruyt, die naast de kerk een supermarkt uitbaat, kocht het gebouw om er straks 30 extra parkeerplaatsen te creëren. Maar pastor Flor Stes wist te bedingen dat ook Chiro Bloemendaal en de Bloemendaalschool baat hebben bij de verkoop. De Chiro kon dankzij de opbrengst een deel van de renovatiekosten betalen van haar lokalen. De Bloemendaalschool kan binnenkort haar speelplaats grondig vernieuwen met luifel, zachte ondergrond en fietsenstalling.

“Niet zozeer die afbrokkelende stenen doen mij pijn, maar het feit dat een woongemeenschap als die van Bloemendaal een plaats voor samenkomst verliest. Maar goed. Ze kwam er niet meer samen en we vangen de gelovigen van Sint-Jozef nu goed op in onze grote Sint-Cordulaparochie en elke week is er ook nog altijd een eucharistieviering in de kapel van de wijk Elshout.”

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Noord 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio