© OCMW Herentals

OCMW is op zoek naar vrijwilligers

Het Herentalse OCMW is op zoek naar vrijwilligers voor twee verschillende werkingen: mensen die anderen willen helpen bij het computergebruik, en naar moeders die graag met anderstalige moeders en hun kindjes praten.

Hans Otten

't Peeseeke en Digidak vormen een openbare computerruimte in de campus Spiegelfabriek waar iedereen gratis gebruik kan maken van computers en internet, tips en hulp bij het gebruik van hun computer kunnen krijgen, of basiscomputerlessen kunnen volgen.

Deze werking zoekt nu bijkomende vrijwilligers voor de lesbegeleiding, die mensen tijdens de vrije inloopmomenten een handje toesteken of hulpvragen oplossen. Zij moeten zelf geen les geven. Ook voor de administratie is nog vrijwllige hulp gezocht.

Die lessen vinden plaats in de campus Spiegelfabriek op de Lierseweg. Meer informatie bij coördinator Lieze Valenberghs, 0497-24 19 78 of liezevalenberghs@ocmwherentals.be.

"Moeder-Taal" geeft Nederlandse les aan anderstalige moeders en zorgt ook voor opvang van hun baby’s en peuters. Het project zoekt lieve dames die graag met kindjes spelen en vertellen en graag met anderstalige moeders praten. De lessen vinden plaats in den Babbelhoek, Nederrij 115 op maandag en/ of donderdag van 9u tot 12u. Meer informatie bij myriam.marien@basiseducatiekempen.be of 014-58 41 91.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio