KruipOlie glijdt waar het niet gaan kan

Foto: GVA

Donderdag 12 januari, 20.15u - 't Heilaar, Beerse

KruipOlie glijdt waar het niet gaan kan

Print
De helft van 'De nieuwe snaar' –zijnde Geert Vermeulen en Walter Poppeliers, brengt samen met Arne Leurentop muziektheater dat swingt, rockt en schuurt. Het resultaat heet KruipOlie.

Leurentop, een droogkomische, uiterst gestructureerde jongeman, die in zijn vrije tijd kermiskoersen rijdt maar niet wint, heeft een lading ijzersterke nummers gecomponeerd. Hij speelt ze recht toe recht aan zonder tierlantijntjes.

De bassist, Poppeliers, zegt dat hij naar schoonheid verlangt (al speelt hij op een oerlelijk instrument), zegt dat een duo beter is dan met drie, dat hij introvert, opportunistisch en vooral pretentieus is. Zeker wat betreft zijn eigen composities. Hij speelt meestal naar binnen toe.

Vermeulen, denkt dat hij (nog steeds) grappig is. Hij is ervan overtuigd dat een optreden niet geslaagd kan zijn zonder show, visuals, uitgekiende acts, clownerie, acrobatie, prachtige decors en vooral niet zonder hem. Hij weet zeker dat hij nog steeds graag gezien is. Hij speelt té veel.

Een onmogelijk trio baant zich een weg, botsend, wringend, splijtend doorheen muziekstijlen met van de pot gerukte akoestische en elektrische songs en heerlijk absurde vondsten.

 

Praktisch

KruipOlie op donderdag 12 januari om 20.15u in GC ’t Heilaar, Heilaarstraat 35 in Beerse. Tickets kosten 18 euro.

DOEN!