© GVA

Woensdag 11 januari, 20.15u - Rex, Mol

De Collega’s gaan weer aan het werk

De Collega’s zijn onvervalste Vlaamse televisiegeschiedenis. Maar weinigen weten dat het succes oorspronkelijk als toneelstuk begon. Loge 10 haalt een aantal klasbakken bij elkaar om dat nieuw leven in te blazen.

Hans Otten

Alhoewel De Collega’s ruim 40 jaar geleden voor de eerste keer vruchteloos door Jan Matterne aan de toenmalige BRT werden aangeboden na enorm succes op de planken, zijn de flamboyante en legendarische personages nadien onsterfelijk gebleken.

Loge 10 verzamelde zoals hun traditie het wil een sterrencast om De Collega’s van het Ministerie naar de Vlaamse theaters te brengen.

De Collega’s met classificeerder eerste klas Jomme Dockx (Luc Caals), bureauchef Philemon Persez (Yann Van den Branden), onder-bureauchef Bonaventure Verastenhoven (Dirk Van Vaerenbergh), secretaresse Mireille ‘Maasje’ Puis (Ann De Winne), typiste Betty Bossé (An Vanderstighelen), anarchist-klerk Gilbert Van Hie (Kurt Defrancq), opsteller Jean De Pesser (Dirk Bosschaert), en koffiemadame Arabelle (Ann Pira) herinneren ons met veel plezier aan de politieke benoemingen, vriendjespolitiek, partijkaarten, roddels en gekibbel op de vierde verdieping van het Ministerie van Financiën anno 1976.

Praktisch

De Collega’s op woensdag 11 en donderdag 12 januari om 20.15u in schouwburg Rex, Smallestraat 2 in Mol. Tickets kosten 21 euro.

Tips om te Doen!