© GVA

Donderdag 5 januari, 20u - 't Getouw, Turnhout

Les Innocentes is een pakkend drama

Met ‘Les Innocentes’ serveert ’t Getouw geen simpele, maar des te aangrijpender cinemakost. De film is op ware gebeurtenissen gebaseerd.

Hans Otten

De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. In de buurt van Warschau verzorgt Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front.

Op een nacht komt een jonge kloosterzuster naar het hospitaal om haar om hulp te vragen. Wanneer ze aankomt in het klooster, ontdekt Mathilde een vreselijk geheim: verschillende nonnen staan op het punt te bevallen, negen maanden nadat ze slachtoffer werden van een brutale verkrachting door Russische soldaten.

Les Innocentes is een pakkend, op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal en snijdt belangrijke thema’s aan zoals geloofskwesties, oorlogsgruwel en moederschap. Regisseur Anne Fontaine maakte eerder al verschillende films waarin de vrouw centraal staat (‘Coco avant Chanel’, ‘Two Mothers’,…) en ook in deze prent benadert ze dit thema op een heel intieme en subtiele manier.

Praktisch

Les Innocentes, op donderdag 5 januari om 20u in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol. Tickets kosten 5 euro.

Tips om te Doen!