© GVA

Zondag 11 december, 8u - Vossenberg, Herentals

Numismatica ontvouwt de wereld tijdens Coin Event

De Kempense vereniging van muntenverzamelaars Numismatica Herentals organiseert op zondag 11 december voor de dertiende keer haar grote internationale muntenbeurs. Die maakt haar naam weer waar.

Hans Otten

Dit Coin Event maakt haar naam van internationale muntenbeurs opnieuw meer dan waar. Want de meer dan honderd standhouders die zondag de sporhal Vossenberg vullen, zijn afkomstig uit zeven landen. Ze zijn samen goed voor meer dan 400 lopende meter expositiemateriaal. Acht informatiestanden uit verschillende landen maken de beurs compleet.

De beurs is in de voorbije twaalf edities flink gegroeid en lokt meer dan duizend liefhebbers van historisch en mondiaal muntenmateriaal. Bovendien heeft het aanwezige materiaal behoorlijk wat waarde. Daarom nam het de te volgen aantal veiligheidsmaatregelen in de loop der jaren ook toe. Niet alleen kan Numismatica Herentals rekenen op de medewerking van de lokale politie Neteland, ook schafte de vereniging zich een systeem met camerabewaking aan. Ten slotte schakelt Numismatica Herentals eigen securitybewaking in.

De Britse professor emeritus Peter Spufford van Cambridge houdt om 11u een lezing over ‘The spread of Leeuwengroten in Flanders’.

Praktisch

Coin Event op zondag 11 december van 8.30u tot 15u in sporthal Vossenberg, Vossenberg in Herentals. Tickets kosten 2 euro voor niet-leden.