© Hans Otten, BDD

© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Afscheid van vermiste wereldkampioen Marc De Bonte: "Dolverliefd op jou"

Het crematorium Pontes in Turnhout was zaterdagmiddag te klein om iedereen een plaatsje te geven die afscheid wilden nemen van Marc De Bonte. De wereldkampioen kickboksen uit Kasterlee werd in het Nederlandse Oirschot dood teruggevonden nadat hij drie weken vermist was geweest.

Hans Otten

De familie van Marc De Bonte en van zijn Nederlandse vriendin Marly, en zijn grote vriendenkring, beleefden drie weken lang een zeer intense periode terwijl er van Marc De Bonte geen spoor te bekennen was en er met man en macht naar hem werd gezocht. Daar werd tijdens de druk bijgewoonde uitvaartplechtigheid niet stil gestaan, wel bij de klap toen hun geliefde vriend dood werd teruggevonden en de grote leemte die de twintiger achterlaat.

Zijn vriendin Marly schetste hoe ze in 2015 voor hem viel: “jouw groene ogen, jouw altijd aanwezige brede glimlach en jouw sappige Belgische accent maakten me dolverliefd op jou”.

Zijn kameraden vertelden vele verhalen over de stomme stoten en dolle fratsen die Marc uithaalde. “Zoals die keer dat je in paniek vanop de luchthaven belde met ‘waar blijven jullie, we missen onze vlucht nog’, en wij antwoordden met ‘Marc, makker, we vertrekken morgen pas, he’.”

Marc De Bonte was volop aan het trainen om zijn wereldtitel in het kickboksen te verdedigen. Toch was hij een man die geen vlieg kwaad deed en altijd bijzonder beleefd uit de hoek kwam.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio