© GVA

Zaterdag 3 december, 20u - St.-Gummaruskerk, Herenthout

De koers is ons leven

Carl Berteele en Geert Vandenbon vertellen in de Sint-Gummaruskerk honderduit over de koers en hoe het hun leven zin en vorm gaf. Exclusief en eenmalig voor Herenthout. Wielersport als onuitputtelijke inspiratie. En als de Ronde van Vlaanderen ter sprake komt, is er geen houden meer aan.

Hans Otten

Sporza-radioreporter Carl Berteele is genoegzaam bekend. Sinds 1993 al is hij de stem van de koers, meestal op de motor. Of het nu de Tour de France is, het WK of Vlaanderens Mooiste, als geen ander analyseert Carl het koersverloop en wat er omheen gebeurt. Met passie, een rijke taal en altijd to-the-point.

Geert Vandenbon is een man achter de schermen. Hij werkte meer dan 20 jaar mee aan de organisatie van de Ronde van Vlaanderen, is mede-stichter van het Ronde-museum in Oudenaarde en uitgever van wielerboeken. Sinds 2012 trekt hij Vlaanderen rond met een voordracht over de geschiedenis van de Ronde.

Praktisch

De Koers. Ons leven. Op zaterdag 3 december om 20u in de Sint-Gummaruskerk, Vonckstraat 35 in Herenthout. Tickets kosten 2 euro.