© GVA

Zaterdag 26 november, 14u - Lakenhal, Herentals

Blik terug op 2016 met een glimlach

Naast kerstbomen, kalkoenen en alcoholcontroles zijn eindejaarsoverzichten een vaste waarde in de laatste dagen van het jaar. 't Schaliken organiseert voor de vijfde keer een jaaroverzicht. Dit keer blikt Karl Meersman, cartoonist voor Trends en Focus Knack, terug op het voorbije jaar in de vorm van zijn cartoons.

Het cultuurcentrum laat zich niet leiden door compilaties van tv-beelden, maar sluiten het jaar iets minder ernstig af. Martine Tanghe mag thuisblijven, want Karl Meersman is nieuwsanker met dienst.

Na succesvolle edities met Kim Duchateau, Gal, Marec en Lectrr verheugt 't Schaliken zich om opnieuw een jaaroverzicht in cartoons samen te stellen. Dit jaar kunt u het nieuws van 2016 nog eens zien door de hilarische bril van Karl Meersman.

Hij geeft u zo een overzicht van de meest memorabele gebeurtenissen en het belangrijkste nieuws uit het voorbije jaar. 't Schaliken duidt de prenten met het nieuwsbericht waarmee de cartoons de draak steken. 'Goed geïnformeerd, maar met de glimlach 2017 tegemoet', is de leuze van deze expositie.

Praktisch

Jaaroverzicht in cartoons, van zaterdag 26 november tot en met zaterdag 31 december, telkens open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u, in de Lakenhal, Grote Markt in Herentals. De toegang is gratis.

Tips om te Doen!