Theatermakers wagen zich in volle zee

Foto: GVA

Zaterdag 12 november, 20u - 't Schaliken, Herentals

Theatermakers wagen zich in volle zee

Print
Herentals - ‘In volle zee’ schetst een absurde situatie waarin de mechanismen van machtsmisbruik blootgelegd worden en politiek en parodie zich mengen tot een komisch geheel. Met dit werk van de Poolse schrijver Slawomir Mrozek kiest Theatermakery Het Eenzame Westen voor een haarscherpe satire.

Drie drenkelingen drijven uitgehongerd en uitzichtloos op een vlot in volle zee. De Grote, de Normale en de Kleine beslissen samen dat ze geen andere keuze hebben dan iemand van hen op te eten.

Er worden verkiezingen gehouden, stemmen geteld en allianties gesloten ... tot een postbode komt aanzwemmen met een bericht dat de kiezers opnieuw doet twijfelen.

Op het podium staan Ilse De Koe en Tom Ternest, beide bekend van Bevergem. Verder spelen Isabelle Van Hecke (bekend van Eigen Kweek en Quiz Me Quick) en Lien De Graeve, die in de tv-reeksen Marsman en De bunker acteerde.

Door repertoire en klassiekers te verbinden aan een vorm van de West-Vlaamse taal zorgt Theatermakery Het Eenzame Westen voor sterk, pakkend theater vol schrijnende humor in een speelse taal die tot ver buiten de West-Vlaamse grenzen verstaanbaar is.

 

Praktisch

Theatermakery Het Eenzame Westen op zaterdag 12 november om 20u in CC ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals. Tickets kosten 14 euro.

Tips om te Doen!