De Roovers strijden met de gouden draak

Foto: GVA

Zaterdag 29 oktober; 20.15u - zaal Rex, Mol

De Roovers strijden met de gouden draak

Print
Mol - In de Gouden Draak vertolken De Roovers –vijf acteurs- in totaal achttien verschillende personages, om te komen tot een bitterzoete komedie van een Duitse toneelauteur.

Op de benedenverdieping van een appartementsgebouw in een Europese grootstad bevindt zich een Chinees restaurant, De Gouden Draak. In de veel te kleine keuken staan zes illegale Chinezen elkaar te verdringen tussen de dampende wokpannen.

Verschillende figuren passeren de revue: een toekomstige vader die geen kind wil, twee stewardessen die net terug zijn van een lange reis, ...

Vijf acteurs spelen in deze bitterzoete komedie van Roland Schimmelpfennig achttien personages. De Gouden Draak werpt een scherp licht op het leven van illegalen in Europa. De voorstelling laat zien dat mensen, ook al zijn ze vreemden voor elkaar, in een geglobaliseerde samenleving toch met elkaar te maken hebben.

De Roovers is een Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers en -makers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente. Ze werken nooit met een regisseur en elk creatieproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden.


Praktisch

De Roovers op zaterdag 29 oktober om 20.15i in schouwburg Rex, Smallestraat 2 in Mol. Tickets kosten 14 euro.

Tips om te Doen!