Wandel feestelijk door de natuur

Foto: Natuurpunt Markvallei

Zondag 9 oktober, 13.30u - Den Rooy, Hoogstraten

Wandel feestelijk door de natuur

Print
Hoogstraten - Natuurpunt opent het wandelpad in natuurgebied Den Rooy in Hoogstraten. Dat gaat niet alleen gepaard met ontdekkingstochten door de prachtige natuur, maar ook met muziek en demonstraties.

De wandeling is het resultaat van intensieve arbeid van professionele medewerkers van Natuurpunt en vrijwilligers. In april 2015 kon de vereniging 42 ha bos en natuur kopen die deel uitmaakten van het domein Den Rooy.

De laatste maanden is er hard gewerkt in het natuurgebied. Aannemer Kennes verwijderde een groot gedeelte van de Pontische rododendrons. Het bos onderging een echte gedaanteverwisselling. Een oud bruggetje over de Heerlese Loop werd helemaal vervangen en verspreid langs de wandeling werden nog een tiental bruggetjes aangelegd.

Op sommige plaatsen worden kinderen uitgedaagd om kleinere afstanden op een andere manier te overbruggen. Het is daarom ook meer een natuurbelevingspad, afwisselend en verschillende biotopen doorkruisend. Op verschillende plaatsen werden ook infoborden en rustbanken geplaatst.

Natuurpunt zorgt zondag 9 oktober ook voor muziek, demonstraties, kinderactiviteiten en uitleg van de gidsen. Een huifkar brengt u van het Gemeenteplein in Meerle naar het startpunt en ook weer terug.

 

Praktisch

Opening wandelpad Den Rooy op zondag 9 oktober van 13.30u tot 16.30u in Den Rooy, vertrek aan Gemeenteplein 1 in Meerle-Hoogstraten. Deelname is gratis.

Tips om te Doen!