Leer folkdansen op het boombal

Foto: GVA

Zaterdag 8 oktober, 21u - De Djoelen, Oud-Turnhout

Leer folkdansen op het boombal

Print
Oud-Turnhout - Naragonia Duo en Spollek spelen in De Djoelen ten dans op dit folkbal ten voordele van Move for Parkinson. Wie wat schuchter is om zijn folkpasjes te plaatsen, kan eerst deelnemen aan een initiatie.

Met het Naragonia Duo is energieke, eigenzinnige en vlot dansbare folkmuziek verzekerd. Dit onafscheidelijk duo voelt elkaar muzikaal perfect aan: Pascale met haar verfijnd viool- en diatonisch accordeonspel en Toon op Franse doedelzak, diatonische accordeon, fluiten, klarinet en sax.

Spollek, een kwartet uit de Kempen, ontstond op een nostalgisch moment waarin herinneringen werden opgehaald uit de tijd dat de volksdans nog onderdeel uitmaakte van de wekelijkse bijeenkomsten van de jeugdbeweging.

Al snel werd er gedanst op de tonen van ‘Bal in de straat’ en ‘de Waterdans’. De groep evolueerde snel en breidde het repertoire uit met de ondertussen razend populair geworden ‘boombal’-dansen.

Een dansinitiatie gaat het boombal vooraf.

 

Praktisch

Folkbal op zaterdag 8 oktober om 21u in OC De Djoelen, Steenweg op Mol 3 in Oud-Turnhout. Tickets kosten 6 euro. Om 20u is er eerst een dansinitiatie.

Tips om te Doen!