© GVA

Vrijdag 7 oktober, 20.15u - de Warande

Turnhoutenaar beleeft bestaan als dubbelmens

Een spannende tocht van de zetel tot de deur van de gang: met ‘Dubbelmens’ brengt geboren en getogen Turnhoutenaar deze poëtische monoloog voor één acteur en één muzikant.

Hans Otten

Elke dag komt Lode Verswijfelt, een man die door zijn omvang de lichtheid van het bestaan kwijt is, thuis van kantoor en zinkt weg in mijmeringen uit het verleden. Zijn hele leven heeft hij de omstandigheden samengelopen, netjes de lening voor zijn lichaam afbetaald en ondertussen zijn leeuw opgevreten.

‘Dubbelmens’ is het tragikomische verhaal van een man die suddert in de dagelijkse ritualiteit van altijd maar hetzelfde. Een man die als een archeoloog in het midden van een vijandige jungle een verloren gewaande goudschat op het spoor is.

Paul Govaerts, geboren en getogen Turnhoutenaar en van opleiding scenarist, schreef en regisseerde deze voorstelling vorig jaar in cultuurkapel De Schaduw in Ardooie en wil deze nu graag in Turnhout tonen.

Praktisch

Paul Govaerts op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober, telkens om 20.15u in de Houten Zaal van de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout. De voorstelling is gratis, een vrije bijdrage is welkom.

Tips om te Doen!