Warande feest nieuwe seizoen op gang

Foto: GVA

Zaterdag 10 september, 19u - de Warande, Turnhout

Warande feest nieuwe seizoen op gang

Print
Provinciaal cultuurhuis de Warande en de stad Turnhout trappen eind deze week het nieuwe cultuurseizoen op gang met een even spetterend als gevarieerd openingsfeest.

In de Expozaal is er op vrijdag 9 september de vernissage van de eerste solotentoonstelling van Peter de Cupere. Het publiek kan deze bijzondere tentoonstelling vanaf zaterdag bezoeken.

Die dag start ook het feitelijke openingsfeest. Ga  zaterdagavond 10 september op het Warandeplein zeker kijken naar het gratis openluchtspektakel 'BOO' van CirkVOST uit Frankrijk. Het gezelschap begint op maandag 5 september te bouwen aan de gigantische bamboeconstructie voor een adembenemende acrobatieshow.

Vóór het spektakel kan je in de Kuub naar een concert van Jasper Steverlinck. Op de groenzone is er de eerste editie van de jongerencultuurmarkt. Na het spektakel kan je je benen losgooien in de Kuub of in de Futur.

Zondag 11 september is de bamboeconstructie een sfeervol decor voor een gezellige picknick met veel randanimatie. Op de groenzone kan je op de cultuurmarkt kennismaken met de Turnhoutse socio-culturele verenigingen. De start van het nieuwe cultuurseizoen wordt dus opnieuw een waanzinnig feest met veel straattheater, muziek, dans en expo.

 

Praktisch

Openingsfeest de Warande op zaterdag 10 (vanaf 19u) en zondag 11 september (vanaf 10u) op het Warandeplein in Turnhout. De toegang is gratis. Het volledige programma vindt u hier.

Tips om te Doen!