Speculaasje Heyns opent nieuwe winkel

Foto: Hans Otten

Speculaasje Heyns opent nieuwe winkel

Print
Herentals - Liefhebbers van ambachtelijke speculaas kunnen voortaan terecht op de Bovenrij, waar Speculaasje Heyns vandaag vrijdag de gloednieuwe winkel opent. “Veel mensen wisten ons niet eens zitten.”

De zoete speciaalzaak heeft het gelijkvloers ingepalmd van de nieuwbouw die op de vroegere site van de uitgebrande horecazaak Den Brasseur oprees. Voor Monique Heyns en haar man Staf Hufkens, de vierde generatie in dit bakkersgeslacht, betekent het een zucht verlichting.

“We zaten op onze vorige plek in Lantaarnpad echt wel te krap”, zegt Monique. “Zowel wat het bakkerijgedeelte betreft, als de winkel zelf. Vooral in de piekperiode rond sinterklaas en Kerstmis vormde dat echt een probleem."

"We hebben echt lang gezocht naar een geschikte locatie om naartoe te verhuizen. We wilden heel graag dat die opnieuw in het centrum zat. De reden is vooral dat onze dochter de zaak voort wil zetten. Anders hadden we deze grote investering zeker niet gedaan.”

Naast de toegangsdeur pronkt een al even nieuwe specumaat, een automaat waaruit lekkerbekken tijdens sluitingstijd hun kraakverse speculaas kunnen halen. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio