© Autodeelgroep Herentals

Burgers promoten autodelen

De Autodeelgroep Herentals wil andere burgers in de Keizerstede overtuigen van de voordelen van autodelen. Onder meer in de deelgemeentes is uitbreiding welkom.

Een achttal inwoners van het Herentalse centrum startte precies een jaar geleden een project rond particulier autodelen op. Dat betekent dat burgers hun eigen auto aan een vaste kilometervergoeding ter beschikking stellen van mensen die zelf geen wagen hebben, maar er af en toe een nodig hebben, of dat een groep burgers in groep een auto aankoopt.

De groep wil via een informatieavond op donderdag 16 juni andere mensen warm maken voor het autodeelproject. “Langs de ene kant willen we onze eigen groep nog uitbreiden, langs de andere kant hopen we andere burgers warm te maken voor autodelen", zegt Martijn van Groningen.

"Wij zitten vooral in het centrum, maar waarom zouden in Noorderwijk en Morkhoven geen burengroepen kunnen starten? Het is wel de bedoeling dat de gebruikers geen grote afstanden moeten afleggen vooraleer ze bij de standplaats zijn.”

De infoavond start donderdag 16 juni om 20u in ’t Gerief, Lichtaartseweg 22 in Herentals.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio