Video laat cultuurcentrum Schaliken ontploffen

Print
Herentals - Zo zag u het Herentalse cultuurcentrum 't Schaliken nog nooit. Dankzij een op maat gemaakte videoprojectie lijkt het statige gebouw helemaal tot leven te komen. De film werd door een lokale student voor een eenmalige gelegenheid ontwikkeld.

In Herentals stond de recente Erfgoeddag rond het thema 'rituelen' helemaal in het teken van de jeugdbewegingen. Eén van de activiteiten was de projectie van een op maat gemaakte video op het vroegere brouwerijgebouw waarin cultuurcentrum 't Schaliken is ondergebracht.

In deze zogenaamde videomapping is te zien hoe het gebouw tot leven komt, in elkaar krimpt en weer groeit, en aan het einde zelfs ontploft. Tussendoor wordt visueel het verhaal verteld van een scout die zijn totem krijgt, een belangrijk ritueel in deze jeugdgroep.

Aan het project ging door student Dries Verelst maanden voorbereiding vooraf, waarbij de beelden zo levensecht in 3D-programma's werden ontwikkeld en de videoprojector tot op de millimeter juist afgesteld moest worden.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio