© GVA

Nieuwe club presenteert veldhockey

Dde gloednieuwe Veldhockeyclub Herentals organiseert eind mei haar allereerste initiatiedag op de terreinen van Witbos in Noorderwijk. Een dag boordevol amusement waarop belangstellende gratis kennis kunnen maken met hockey.

Hans Otten

Veldhockey is als outdoor sport voor jongens en meisjes in Vlaanderen de laatste jaren aan een heuse opmars bezig. Tijdens de initiatiedag van 28 mei worden de basistechnieken van hockey aangeleerd, in afwisseling met spel en animatie. Zowel kandidaat spelers als hun ouders kunnen er ter plekke alle informatie verkrijgen omtrent de nieuwe club en haar geplande activiteiten.

“Jeugd is de belofte, veldhockey de afspraak”, zegt Els Van den Bossche, voorzitter van Veldhockeyclub Herentals. “Omdat jongeren en hun ouders zelf vragende partij waren, zijn we bijzonder fier om hockey nu ook voor Herentals en omliggende regio te kunnen aanbieden”.

Met de steun van de eigenaars van de terreinen van de Golfclub Witbos Noorderwijk is er de kans om hockey ook in onze regio op te starten. Met dit initiatief hoopt de club één van de laatste blinde veldhockeyvlekken op de Vlaamse kaart te kunnen invullen.

Praktisch

De kick-off begint met de initiatiedag op 28 mei. De initiaties lopen de hele namiddag van 13u tot 18u. Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar zijn er welkom. Inschrijven kan via mail of de facebookpagina.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio