© Hans Otten

Vormelingen helpen paralympisch atleet

Een 25-tal kinderen uit Morkhoven (Herentals) beleefden zondag een hoogdag. Niet alleen ontvingen ze het Vormsel, ze stelden zelf een wondermooie daad. Ze schonken een paralympisch atleet een fors bedrag.

Dat de feestelijke eucharistieviering voor het Heilig Vormsel afsluit met een chequeoverhandiging is redelijk ongewoon, maar de inzet voor een goed doel maakte integraal deel uit van de catecheselessen.

Om het catechesejaar een speciale betekenis te geven, werkten de vormelingen rond het thema ‘we dragen ons steentje bij’. Daarbij moesten ze zich inzetten voor een zelf voorgesteld goed doel. Dat werd de rolstoelatleet Kenneth Verwimp uit Oevel (Westerlo), die lijdt aan de ziekte van Duchenne en dit jaar in het boccia in Rio aan de Paralympische Spelen mag deelnemen.

Omdat het gezin alle kosten zelf moet dragen, wilden de vormelingen het steunen. Ze bakten koekjes, verkochten zelfgemaakte kerststukjes, cupcakes en snoepzakjes en organiseerden een druk bezocht eetcafé. Het resultaat was een cheque van 2243 euro.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio