Inloopcentrum voor mensen in armoede opent deuren

Print
Herentals - Met de verhuizing van de armenverenigingen De Dorpel en De Fakkel heeft het gloednieuwe inloopcentrum voor dak- en thuislozen in Herentals de deuren geopend.

Op de site van het vroegere schooltje in de Herentalse Boerenkrijglaan rees het voorbije jaar een modern gebouwtje met grillige vormen op. In deze ongewone architectuur heeft het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen zijn gloednieuwe inloopcentrum voor dak- en thuislozen ondergebracht.

De dagelijkse werking ervan ligt in handen van de zuster-vzw’s De Dorpel en De Fakkel, de Herentalse verenigingen waarin armen het woord nemen. Zij namen dinsdag hun intrek in hun gloednieuwe onderkomen, nadat ze jarenlang een oud pand op de hoek van de Sint-Waldetrudisstraat en Spekmolenstraat hadden betrokken.

De verenigingen beschikken er over veel meer ruimte, moderne uitrusting en meer mogelijkheden. De werking blijft dezelfde, met de warme maaltijden, de ontmoetingsmomenten, het cursusaanbod en de tweedehands kledingwinkel.

Daarnaast is het inloopcentrum van CAW De Kempen een laagdrempelige ontmoetingsplek waar dak- en thuislozen anoniem en zonder afspraak binnen kunnen lopen om er rustig te verpozen, wat te drinken of praktische hulp te krijgen. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio