Orgelrecital met Emmanuel

Foto: GVA

Zondag 13 maart, 16u - OLV-kerk, Vosselaar

Orgelrecital met Emmanuel

Print
Vosselaar - Emmanuel Van Kerckhoven houdt van pittige orgelmuziek gebracht op een pure en authentieke manier. Het Verbueckenorgel vindt hij “zeer open en expressief”. Niet voor niets wordt het Verbueckenorgel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vosselaar een “juweeltje” van orgelkunst genoemd.

Emmanuel Van Kerckhoven begon met orgelspelen op vijfjarige leeftijd. Hij studeerde met grootste onderscheiding af aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam met als hoofdvak ‘orgel en kerkmuziek’. Verder specialiseerde hij zich in muziekgeschiedenis, orgelbouw, contrapunt en fuga. 

Als concertorganist speelt hij geregeld in binnen- en buitenland. Verder is hij verbonden als organist aan verscheidene kerken in Antwerpen waaronder de Sint-Norbertuskerk (organist-titularis). 

In 2011 nam hij het initiatief van de Antwerpse Bachcantatediensten in de Sint-Norbertuskerk. Daartoe richtte hij Het Antwerps Barokorkest op waarvan hij artistiek leider is. 

 

Praktisch

Orgelrecital op zondag 13 maart om 16u in de Onze-Lieve-Vrouwkerk, Pastoor Woestenborghslaan in Vosselaar. Tickets kosten 9 euro.

Tips om te Doen!