© GVA

Donderdag 10 maart, 20u - 't Schaliken, Herentals

Verkiest u fictie of realiteit?

In "Het Weiss-effect' vraagt Hof van Eede zich af wat er gebeurt als we de schoonheid van fictie verkiezen boven de werkelijkheid. Een zoektocht naar de verhouding tussen kunst en leven.

Hans Otten

Drie personages verliezen zich in hun bewondering voor het leven en werk van de kunstenaar Edgard Weiss. Zo worden ze weerloos voor zijn invloed en dreigen ze te vergeten wie ze zelf zijn.

Hof van Eede onderzoekt in Het Weiss-effect de verhouding tussen kunst en leven. Wat gebeurt er als we de werkelijkheid van een kunstenaarsleven verheffen tot het mythische? Wat gebeurt er als we ons leven inrichten naar die mythe?

Circuit X wil een nieuwe generatie getalenteerde podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuurcentra in heel Vlaanderen. Circuit X is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Het richt zich tot een avontuurlijk publiek, dat openstaat voor nieuwe ontdekkingen.

Praktisch

Het Weiss-effect op donderdag 10 maart om 20u in cultureel centrum ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals. Tickets kosten 10 euro.

Tips om te Doen!