Drie nachten kamperen voor poort

Print
Geel - Ouders begonnen vrijdagavond te kamperen voor poort van basisschool Katersberg om één van de laatste zes plaatsjes in de eerste kleuterklas te bemachtigen. Ook bij basisschool Regenboog was het prijs.

Net als de vorige jaren kregen de scholen in de Geelse parochie Holven te maken met het fenomeen van kamperende ouders voor de poort, op de vooravond van de gezamenlijke inschrijvingsdag voor het volgende schooljaar.

Vorig jaar bleek overnachten voor de poort niet nodig te zijn en ook voor dit jaar had Geel vooropgsteld dat er waarschijnlijk voldoende capaciteit zou zijn. Maar dat bleek niet het geval nadat alle mogelijke broertjes en zusjes van schoolgangertjes voorrang hadden gekregen.

In de stedelijke basisschool Katersberg bleven na die voorrangsregeling amper nog zes van de 27 beschikbare plaatsen in de eeste kleuterklas over, in de vrije basisschool Regenboog nog 25 van de 48. In Katersberg begonnen vrijdagavond al ouders te kamperen voor het inschrijfmoment van maandagochtend, in Regenboog zondagochten.

Zondagmiddag rond 14u zaten in Katersberg zeven ouderparen, in Regenboog 28, in beide gevallen meer dan de beschikbare capaciteit.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio