Quintet brengt ode aan Gillespie

Foto: GVA

Maandag 7 maart, 21u - zaal Den Eyck, Kasterlee

Quintet brengt ode aan Gillespie

Print
Kasterlee - Twee trompetten en een ritmesectie, een niet alledaagse bezetting, maar een perfecte samenstelling om jazzgrootmeester Dizzy Gillespie een muzikaal eerbetoon te brengen.

Deze twee trompettisten hebben zowel in als buiten België hun strepen verdiend. Nico Schepers won diverse prijzen, waaronder Erasmus jazz prijs en VSB music award, speelde op de grootste festivals wereldwijd en is een veel gevraagd vervanger in ’s werelds grootste big bands.

Carlo Nardozza is ook een winnaar (Jerry van Rooyen Award, Blue Note Jazz festival, Tremplin Avignon composers price,…) en invaller bij oa WDR, BJO, HR-bigband. Beiden zijn eveneens docent aan respectievelijk conservatoria van Antwerpen en Brussel.

U mag zich verwachten aan een selectie van de grootste trompethelden zoals Dizzy, Lee Morgan, Freddie Hubbard, Bert Joris,…maar ook enkele originals door de heren geschreven voor deze bezetting.

 

Praktisch

A Night with Dizzy Gillespie op maandag 7 maart om 21u in jazzclub Houtum Street, zaal den Eyck, Houtum 39 in Kasterlee. Tickets kosten 10 euro.

Tips om te Doen!