© Hans Otten

Verkeerstellingen meten effect expresweg

Wie de voorbije dagen op enkele gewestwegen in Geel en Kasterlee camera’s zag opduiken, moet niet vrezen voor een nieuwe trajectcontrole. Ze moeten objectief meten welk verkeerseffect de Noord-Zuidverbinding heeft.

Hans Otten

De nieuwe verbindingsweg N19 tussen Kasterlee en Geel is nu precies twee jaar in gebruik. Samen met het bruggencomplex rond de fly-over in Geel-Punt maakt die zogenaamde expresweg deel uit van de Noord-Zuidverbinding. Nu de weggebruikers aan deze nieuwe infrastructuur gewend zijn, vindt de Vlaamse overheid het gepast om de verkeerseffecten ervan objectief op te meten.

Gebruikt het doorgaande verkeer echt de nieuwe verbindingsroute en laat het zo de dorpskommen van Kasterlee en Geel-Ten Aard links liggen? Of trekt de expresweg juist extra verkeer aan dat van de snelle route gebruik wil maken?

Met bijkomende camera's en rubberen telbanden op het wegdek wil de Vlaamse overheid de voertuigen tellen: zowel op de N19g zelf, als op de omliggende gewestwegen in Geel en Kasterlee. Die resultaten worden afgewogen tegen de 'nulmeting' van 2011.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio