Postrevalidatiecentrum wint Unizo-award

Foto: Hans Otten

Postrevalidatiecentrum wint Unizo-award

Print
Herentals - Atleet Marc Herremans en de mede-initiatiefnemers achter het postrevalidatiecentrum mochten maandagavond de eerste Hart voor Herentalse Ondernemers van Unizo in ontvangst nemen.

De dienst Orthopedie van het Algemeen Ziekenhuis Herentals kreeg maandagavond tijdens de eerste editie van Ons Hart voor Herentalse Ondernemers de gelijknamige prijs van de lokale Unizoafdeling. De dienst is samen met To Walk Again, Orthopedie Van Haesendonck en Mobilab@Thomas More verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het To Walk Again-postrevalidatiecentrum.

Op een speciaal ingerichte verdieping van het hospitaal kunnen mensen met een fysieke beperking onder deskundige begeleiding opnieuw leren bewegen nadat hun klinische revalidatie is afgelopen. De uitbouw van het innovatieve postrevalidatiecentrum kreeg vorige maand groen licht van de Vlaamse overheid.

“Maar er is meer, het To Walk Again-postrevalidatiecentrum is tegelijk een living lab waar lokale en regionale ondernemingen innovatieve zorgtechnologie en -concepten kunnen ontwikkelen”, klonk het.

De award, een kunstwerk van Stijn Avonds, moet een nieuwe traditie worden van Unizo Herentals. Die gaf met Ons Hart voor Herentalse Ondernemers maandagavond in golfclub Witbos in Noorderwijk (Herentals) een aparte invulling aan het klassieke recept van de nieuwjaarsreceptie. 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio