Schakel zoekt vereniging voor controlepost

Foto: GVA

Schakel zoekt vereniging voor controlepost

Print
Herentals - Het jaarlijkse fietsevenement De Schakel is op zoek naar een vereniging die op de laatste zondag van augustus de controlepost in Herentals wil beheren.

Dankzij het lokale Rode Kruis had het fietsgebeuren De Schakel vorige zomer na een korte afwezigheid weer een vertrek- en controlepost in Herentals. Maar het ziet er nu naar uit dat de Keizerstede in 2016 weer buiten de boot valt.

Omdat de binnenkoer bij het Rode Kruislokaal tegen de zomer als stedelijke parkeerplaats wordt ingericht, kan er geen zogenaamde schakelhut worden opgetrokken.

De organisatie zoekt daarom naar een vereniging die in of bij Herentals op de laatste zondag van augustus een plaatselijke controlepost wil opzetten. De voorkeur gaat uit naar een groep die over een eigen lokaal en voldoende ruimte beschikt, waar deelnemers ook iets kunnen drinken.

“De vereniging ontvangt per volwassen deelnemer 1 euro en per kind 50 eurocent”, klinkt het bij De Schakel. “In 2015 zijn er in Herentals 424 volwassenen gestart en 18 kinderen, goed voor 433 euro. Ook de opbrengst van de verkoop van eten en drinken is volledig voor de vereniging.”

Meer info: voorzitter@schakel.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio