Astor bouwt zorgtoren van veertien etages

Foto: vzw Astor

Astor bouwt zorgtoren van veertien etages

Print
Geel - De vzw Astor heeft een bouwaanvraag ingediend om een complex met 172 woongelegenheden voor ouderen op te trekken. Een torengebouw van veertien verdiepingen vormt de absolute blikvanger.

Naast de spoorlijn op het einde van Groenhuis in Geel wil vzw Astor het gelijknamige wooncomplex voor ouderen bouwen. De investeerder diende een bouwaanvraag in voor een cluster van drie gebouwen met daarin 124 serviceflats en zes woongroepen met telkens acht bewoners. Op het gelijkvloers van de panden zijn verschillende diensten ondergebracht. Aan het project hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro.

“Dat het hoogste gebouw veertien verdiepingen telt, heeft onder meer te maken met het feit dat de stad pleit voor verdichting door te bouwen in de hoogte”, zegt bestuurder Michiel Verhaegen van Astor. “Voor het comfort van de ouderen speelt het geen rol. Als we mensen over het project spreken, schrikken ze soms wel van de hoogte. Maar zodra ze het zien, wil iedereen zo hoog mogelijk gehuisvest worden.”

Het openbaar onderzoek loopt nog volop, maar zodra Astor over de nodige vergunningen beschikt, wil het onmiddellijk met de bouwwerkzaamheden starten. In dat geval zou het complex over goed anderhalf jaar in gebruik genomen kunnen worden.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio