Alleen God weet alles van muziek

Foto: Koen Bauters

Zaterdag 16 januari, 20.15u - CC De Werft, Geel

Alleen God weet alles van muziek

Print
Geel - Geloof en popmuziek, men kan het bezwaarlijk dikke vrienden noemen. Precies die dualiteit diept Histrylogie: God only knows, een muzikaal programma van Sien Eggers, Jan Hautekiet en band verder uit.

In de popmuziek zijn vele popgoden. En toch wordt popmuziek door velen nog afgedaan als muziek van de duivel. Blueszanger Robert Johnson verklaarde zelf dat hij zijn ziel aan de duivel verkocht had. En toch zijn ontzettend veel van die zogenaamd duivelse popartiesten ontzettend bezig met God en geloof. 

De ultieme paradox van de popmuziek: driftig op zoek naar aardse voldoening en tegelijk toch meer dan eens vertwijfeld speurend naar spirituele zingeving. Denk maar aan Losing My Religion van REM, Dear God van XTC, God is a DJ van Faithless, of God Only Knows van The Beach Boys....

Wat maakt toch dat pop muziek zo bezig is met geloof? En wanneer biedt popmuziek soelaas voor mensen op zoek naar zin? Wanneer wordt popmuziek gebruikt in religieuze rituelen? Sien Eggers & Jan Hautekiet zoeken samen met u het antwoord.

 

Praktisch

God only knows op zaterdag 16 januari om 20.15u in cultuurcentrum de Werft Werft 32 in Geel. Tickets kosten 20 euro.

Tips om te Doen!