Man overvalt twee krantenwinkels

De overvaller was gemaskerd en gewapend, zoals het beeld van de bewakingscamera toont. Foto: GVA

Man overvalt twee krantenwinkels

Print
Turnhout - Een gemaskerde en gewapende man heeft dinsdagochtend de krantenwinkel Robbedoes in de Turnhoutse Stationsstraat overvallen. Daar kon hij enkel een aantal krasloten buit maken. In de krantenwinkel op de Steenweg op Gierle maakte hij tabak en wat geld buit. Hij is intussen gevat.

Er was toevallig geen enkele klant in de dagbladhandel Robbedoes tegenover het Turnhoutse station toen een gemaskerde man de zaak binnenstapte. In zijn hand droeg hij een geweer met een korte loop.

Tegen de winkelbediende deelde hij droog mee dat hij "de kas kwam leegmaken". De vrouw vluchtte naar de ruimtes achter de zaak, waarna de man achter de toonbank stapte.

Het lukte hem niet om de geldlade open te maken. Een schuif vol krasloten van de Nationale Loterij kreeg hij wel open. Hij grabbelde een klein stapeltje loten mee.

Dezelfde ochtend overviel hij ook de dagbladhandel vooraan op de Steenweg op Gierle, enkele honderden meters van Robbedoes vandaan. Daar maakte hij tabak en wat kleingeld buit. De politie wist de man in de loop van de namiddag op te pakken. Hij is geen onbekende van het gerecht.

 

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio