Eerste vluchtelingen aangekomen in De Brink

Foto: Hopper

Eerste vluchtelingen aangekomen in De Brink

Print
Herentals - In het scoutsdomein De Brink is maandagavond een eerste groep vluchtelingen aangekomen. Verspreid over de rest van de week komen nog meer asielzoekers toe, tot de maximum capaciteit van 186 vluchtelingen bereikt is.

Fedasil besliste vorige maand dat het bivakdomein De Brink in de Herentalse Bosbergen plaats zou bieden aan 186 vluchtelingen. Het gaat om kortdurende winteropvang tijdens goed drie weken in januari. Nadien is De Brink, een domein van Scouts & Gidsen Vlaanderen, weer aan jeugdbewegingen verhuurd.

Fedasil bracht het domein maandag nog in orde, waarna 's avonds een eerste groep vluchtelingen arriveerde. “Het gaat om asielzoekers die zich de dag zelf bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel voor het eerst hebben aangeboden", verklaart de Herentalse burgemeester Jan Peeters (sp.a).

"In tegenstelling tot algemeen werd aangenomen, komen de 186 mensen dus niet in één keer aan, maar worden ze gespreid over deze week naar De Brink overgebracht. We mogen elke dag een bus verwachten tot die capaciteit van 186 bereikt is.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio