© GVA

Woensdag 30 december, 14.30u - 't Schaliken, Herentals

Meisje ontmoet een kleine prins

Met de Franse animatiefilm De Kleine Prins krijgt het kleine volkje het bekende verhaal van de Saint-Exupéry in een hedendaagse sausje voorgeschoteld.

Hans Otten

Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van de school. Zelfs in de zomervakantie moet ze van haar moeder vooral studeren en volwassen worden. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar.

De piloot vertelt het meisje over zijn magische ontmoeting met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open.

De Kleine Prins is een Franse animatiefilm, geregisseerd door Mark Osborne. Het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupéry valt samen met het hedendaagse verhaal over het meisje. In deze Vlaamse versie herkent u de stemmen van onder anderen Jan Decleir (de piloot) en Charlotte Vandermeersch (de moeder). De film duurt 108 minuten.

Praktisch

De Kleine Prins op woensdag 30 december om 14.30u in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals. Tickets kosten 5 euro.

Tips om te Doen!