© GVA

© GVA

© GVA

© GVA

1 / 4

Zaterdag 26 december, 15u - Hofke van Chantraine, Oud-Turnhout

Kunst in de schijnwerper

2015 is het Internationaal jaar van het Licht. Het Hofke van Chantraine uit Oud-Turnhout sluit daarom het jaar af met een eigenzinnige thematentoonstelling over Licht.

Hans Otten

KUNST-licht/LICHT-kunst brengt kunstenaars uit verschillende disciplines samen in wiens werk licht een kenmerkend en deels zelfs essentieel aspect is. De prachtige kamers en voormalige pastorietuin worden door maar liefst twintig kunstenaars uitgelicht en getransformeerd tot een lumineus schouwspel.

Met Collective Winter Flying Lights zet het Hofke niet alleen fijne spotjes op natuur en open ruimte; zij daagt en vraagt ook mensen om samen een project te realiseren. De nestkastjes in de tuin werden aangeleverd door buurtbewoners, Deltaschool en natuurliefhebbers. Bewoners van de Kerkstraat toveren de straat om tot een heuse ‘Lichtstraat’.

Licht in de kunst? Of kunst in het licht? Kunstlicht of Lichtkunst? De verschillende verschijningsvormen zijn eindeloos en resulteren hier in schitterende lichtinstallaties, uitzonderlijke designobjecten en kunstzinnige projecties.

Praktisch

Kunst-Licht/Licht-Kunst nog tot en met 31 januari in ’t Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46 in Oud-Turnhout. De tentoonstelling is geopend van donderdag tot en met zondag van 15u tot 19u, andere dagen op afspraak. Ook te bezoeken op Kerst- en Oudejaarsavond, gesloten op Kerst- en Nieuwjaarsdag. De toegang is gratis.

Tips om te Doen!