© GVA

Zondag 20 december, 9u - de Warande Turnhout

Lindert Paulussen is gang-maker

De jonge Lindert Paulussen toont in de Warande in een reeks schilderijen onder de noemer Overexposure. Niet gelogen, want veel van de werken lijken –opzettelijk- overbelicht.

De 25-jarige Kempenaar Lindert Paulussen ging naar de kunsthumaniora in het Heilig Grafinstituut, om daarna grafisch ontwerp te studeren aan Sint-Lucas Antwerpen.

In zijn werk is hij vooral bezig met hoe mens en natuur zich tot elkaar verhouden. Tegelijk besteedt hij ook aandacht aan maatschappelijke onderwerpen. Het narratieve aspect in zijn werk is belangrijk. Hij vertelt zijn verhaal, maar laat daarbij veel ruimte aan de kijker om zelf in te vullen.

In provinciaal cultuurhuis de Warande toont Paulussen schilderijen uit de reeks Overexpose en beschildert hij ook de grote muur boven de centrale trap in de hal. Daarmee is hij de vijfde gang-maker van de Warande, die met de reeks gang-makers kansen geeft aan jong lokaal talent om hun werk te tonen.

Praktisch

Lindert Paulussen nog tot en met 28 februari in de gang tussen schouwburg en Kuub van de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout. De toegang is gratis.

Tips om te Doen!