Pakkend eerbetoon aan overleden voetballer

Print
Geel - Enkele honderden mensen woonden zaterdagochtend de uitvaartplechtigheid van Davy Van de Poel in Geel bij. De 38-jarige politieagent stierf tien dagen geleden totaal onverwacht na een partijtje minivoetbal.

De aula van uitvaartcentrum Verstappen was zaterdagochtend veel te klein om een plaatsje te kunnen geven aan alle mensen die Davy Van de Poel de laatste eer kwamen bewijzen. Onder hen veel voetballers en tientallen collega's van de politiezone Balen-Dessel-Mol.

Van de Poel overleed tien dagen geleden erg onverwacht na een wedstrijdje zaalvoetbal met zijn club De Postparels. De 38-jarige man was pas zes maanden voordien vader geworden van zijn zoontje Emile. Samen met zijn partner Julie beleefden ze net een groot liefdes- en levensgeluk.

In de plechtigheid richtten onder meer Julie, haar zus Eva, Davy's zus Evy en voetbalgenoten van De Postparels het woord tot Davy. Hij werd omschreven als een bijzonder opgewekte, zorgzame en verdraagzame man. 

De korpsleden van de politiezone Balen-Dessel-Mol vormden na afloop een erehaag, terwijl zes politiecollega's de kist naar buiten droegen. Onder politiebegeleiding trok de rouwstoet nadien naar de begraafplaats in Winkelomheide (Geel).

 

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio