Herentals herdenkt einde WO I

Foto: Hans Otten

Herentals herdenkt einde WO I

Print
Herentals - Op verschillende plaatsen in Herentals worden op 11 november de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. Daarmee houden de Herentalsenaren niet alleen een traditie in ere, maar geven ze ook aan dat ze nooit nog oorlogsgruwel willen.

De dag begint woensdag om 8.30u in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats bij de graven van de vier Britse vliegeniers en de graven van oudstrijders Franciscus Schellens, Vic T’Seyen en Jos Van Asbroeck.

In Noorderwijk zijn er vanaf 10.15u kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk en op de oude en de nieuwe begraafplaats aan de monumenten ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt om 12u afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50u met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45u een kransneerlegging aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio