Kunstenaar waagt het in zijn eentje

Foto: Gert Verhesen

Vrijdag 6 november, 20u - Oxot, Westerlo

Kunstenaar waagt het in zijn eentje

Print
Westerlo - De Olense kunstenaar Danny Smolders waagt zich na een reeks groepstentoonstellingen dit weekend voor het eerst aan een solo-expositie. Daarvoor strijkt hij neer in het Hoveniershuis in Westerlo, thuisbasis van vzw Oxot.

Danny Smolders gaat prat op een eigen stijl in schilderijen en tekeningen waar zijn eigen leefwereld centraal staat. Een solotentoonstelling van een man die naar eigen zeggen weet wat solitude is, maar die toch met beide voeten in de wereld staat.

Zijn artiestennaam danders slaat dan weer op anders-zijn in denken en zijn. Zijn werken stralen zijn eigen persoonlijkheid uit in een fantasywereld vol magie en erotiek.

Met zijn expo in de thuisbasis van Oxot komt hij een beetje thuis, want de vzw stond samen met het Geelse Kunsthuis Yellow Art en de stedelijke kunstacademie in Herentals mee in voor zijn expressieve vorming.

 

Praktisch

Expo danders van vrijdag 6 november (20u) tot en met zondag 8 november, open van 13u tot 18u, in Hoveniershuis, Hollandsedreef 1 in Westerlo. De toegang is gratis.

Tips om te Doen!