Omwonenden krijgen deel opbrengst windmolens

Foto: GVA

Omwonenden krijgen deel opbrengst windmolens

Print
Westerlo - Achter de DAF-fabrieken in Oevel (Westerlo) trok Wind4Flanders twee bijkomende windturbines op. De inwoners van Westerlo kunnen daarin aandelen verwerven. De opbrengst ligt hoger dan die op een spaarboekje.

Netjes in lijn met de twee bestaande windmolens van Storm trok Wind4Flanders afgelopen zomer nog eens twee bijkomende turbines op. Die produceren 9 miljoen kWh per jaar, goed voor de stroomvoorziening voor 2600 gezinnen. 

Wind4Flanders biedt de omwonenden nu de kans om mee te investeren in het project en er de financiële vruchten van te plukken. Voor de twee turbines in Westerlo is een investeringsmaximum van 200.000 euro vooropgesteld. Concreet kunnen particulieren aandelen van 125 euro kopen, met een maximum van 2500 euro per persoon.“Zij krijgen een rendement van om en bij de vier procent op hun aandelen”, zegt Siegfried Vanhevel. 

Belangstellenden kunnen nog tot en met 31 oktober intekenen. Voor de inwoners van Westerlo houdt Electrabel maandagavond 12 oktober om 19u in het parochiecentrum De Biehal in de Sint-Michielsstraat in Oevel een informatieavond. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio